Суддю Майдану Колегаєву визнали винною у п’яному водінні

Суд призначив штраф із позбавленням водійських прав строком на один рік 

Фото: facebook.com/Obolonskiy.district.court

Оболонський райсуд Києва у вівторок, 12 жовтня, визнав винною суддю столичного суду - Світлану Колегаєву - за керування автомобілем у стані сп’яніння. Таке рішення ухвалила суддя Ірина Банасько, інформує Watchers з суду. 


Зупинилась у дереві 


Світлана Колегаєва була за кермом під час ДТП, яка сталася на вулиці Прирічній на Оболоні у середу, 21 липня поточного року.


Колегаєва тоді на автівці AUDI вилетіла з дороги, збила стовп і зупинилася у дереві, мало не збивши пішоходів. Про це йшлося у повідомленні патрульної поліції у Facebook.  Вона відмовилась проходити тест на приладі «Драгер». Натомість зголосилась пройти освідування у лікаря-нарколога. 


У відповіді патрульної поліції від 8 жовтня на запит Watchers йдеться: Колегаєву доставили до Київської міської наркологічної лікарні «Соціотерапія». 


«Результат медичного огляду, який проводився з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного, чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції у КМНКЛ «Соціотерапія» підтвердився відповідним висновком», - зазначено у тексті відповіді


У вересні цього року Олексій Білошицький у своєму Facebook опублікував фото протоколу. В ньому було посилання на висновок лікаря-нарколога із вказанням того, що суддя керувала авто у стані алкогольного сп’яніння.


Судовий розгляд 


На слухання 12 жовтня не прибула жодна зі сторін процесу. Втім, суд досліджував матеріали справи і ухвалив рішення, не виходячи на його оголошення. 


«Особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст 130 КуПап. Застосовано стягнення у межах санкції: штраф із позбавленням водійських прав», - повідомила Watchers секретарка судді Банасько. 


Зазначимо, санкція статті 130 КуПап передбачає штраф від 130 до 17 000 грн з позбавленням права керування автомобілем на 1 рік. 


Раніше ми писали, що Оболонський райсуд Києва щодо цього ДТП вже визнав суддю Світлану Колегаєву винною за статтею 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження вулиці). І стягнув з неї штраф у розмірі 850 гривень. 


Суддя Світлана Колегаєва відома своєю участю у справах Майдану - зокрема, вона ухвалювала запобіжні заходи щодо активістів, яких тоді переслідувала міліція за участь у протестах. Одного з них вона ухвалила тримати під вартою у СІЗО.


Текст: Аліна Кондратенко

Редактор: Ольга Худецька

Команда видання «Інсайдер», яке закрилось наприкінці березня 2020-го, доєдналася до команди Лабораторії законодавчих ініціатив і готує до запуску сайт нового проекту — Watchers.

Ми продовжуємо писати на наші звичні теми і хочемо висвітлювати їх розвиток, не відкладаючи це до старту веб-майданчику.

Тому вже зараз наші матеріали доступні для читачів на сторінках соцмереж та публікаційних платформ.

Як і раніше, ми висвітлюємо резонансні суди та розслідування силовиків, кейси з судової та правоохоронних систем, справи Майдану, аналізуємо та опублічнюємо поліцейське свавілля, ведемо репортажі з місця подій та текстові трансляції унікальних судових засідань, пірнаємо у складні теми до підводної частини айсбергу та докопуємось до їх суті.

Ви можете знайти нас тут:


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Свідок у справі штурму Будинку Профспілок: невідомі жбурляли займисті речовини до будівлі, а охорона затримала працівника СБУ

У справі бунту “торнадівців” у СІЗО одна з присяжних взяла самовідвід