У справі бунту “торнадівців” у СІЗО одна з присяжних взяла самовідвід

Присяжна Гаврилова зазначила, що не зможе відвідувати всі судові засідання

Руслан Оніщенко - екскомандир спеціальної роти МВС України «Торнадо». Фото: facebook.com/groups/180128203828053

Присяжна Олена Гаврилова у Шевченківському райсуді Києва у середу, 17 листопада, взяла самовідвід у справі бунту в СІЗО колишніх бійців спеціальної роти МВС «Торнадо». 


Нагадаємо, колишніх бійців спеціальної роти МВС України «Торнадо» у серпні 2018 року мали етапувати з Лук'янівського СІЗО в інші пенітенціарні установи. Однак вони забарикадувалися в камерах, до них приєдналися інші ув'язнені. Спецпризначенці, які прибули в ізолятор, придушили опір.


Під час засідання суд заслуховував присяжних та з'ясовував чи є обставини, які перешкоджають їхній участі в процесі.


Варто зазначити, що у ході засідання присяжна Олена Гаврилова взяла самовідвід. Як вона зазначила, причиною цього став стан її здоров’я та її сумніви у тому, що вона матиме змогу бути присутньою на всіх засіданнях.


Також захисники “торнадівців” заявили відвід всім іншим шістьом присяжним. Зокрема, адвокати вважають, що вони не будуть об'єктивними під час розгляду справи.


У кінці засідання суддя зазначив, що є заява захисника Костенка щодо присяжних.


“Захисник Костенко у своїй заяві стверджує про порушення в частині формування попереднього списку відібраних присяжних. Суд ухвалив, перед тим, як вирішити питання щодо відводу або самовідводу присяжних, направити запити на керівника апарату суду щодо з'ясування питання щодо формування списку попередньо відібраних присяжних. Після отримання такої інформації, судом буде прийнято рішення щодо наявності підстав для відводу і самовідводу наведених присяжних”, - підкреслив суддя.


Наступне засідання у справі має відбутися 23 листопада.


Нагадаємо, “торнадівців” Руслана Оніщенка, Миколу Цукура, Микиту Куста, Данила Ляшука, Іллю Холода, Анатолія Пламадяла, Бориса Гульчука та Максима Глєбова звинувачують зокрема у вчиненні масових заворушень, вчиненні злочину групою осіб, опорі представнику влади, посяганні на життя працівника правоохоронного органу, незаконному поводженні зі зброєю, погрозах або насильстві щодо працівника правоохоронного органу, втечі з місця позбавлення волі.


Крім них в організації бунту обвинувачується також і колишній працівник Лук’янівського СІЗО - Павло Бистрицький.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Свідок у справі штурму Будинку Профспілок: невідомі жбурляли займисті речовини до будівлі, а охорона затримала працівника СБУ

Суддю Майдану Колегаєву визнали винною у п’яному водінні