У справі нападу тітушок на майданівців пауза. Один з присяжних - на лікуванні

 На слуханні 23 червня мали допитати свідка

Шевченківський райсуд Києва у середу, 23 червня, відклав розгляд у справі нападу тітушок на протестувальників поблизу Майдану у лютому 2014 року. Про це повідомляє Watchers.

Як з’ясувалося, основний суддя присяжний — Лук‘янчиков — надіслав клопотання з проханням усунути його від справи, оскільки йому треба пройти лікування за кордоном. Суддя Євген Мартинов наголосив, що присяжний не долучив жодних документів до свого клопотання. Для з’ясування всіх обставин слухання відклали до 18 серпня.

Прокурор у коментарі Watchers розповів, що суд має розглянути клопотання присяжного і перевірити поважність його неявки на слухання. Втім, як каже прокурор, у справі є запасний присяжний, який у разі необхідності замінить Лук‘янчикова.

На засіданні 23 червня, за його словами, суд мав допитати свідка. Розкривати його ім‘я прокурор не став.

Як відомо, на лаві підсудних у справі троє тітушок: Геннадій Погребний, Олег Гебан та Сергій Костенко. Їх звинувачують у перешкоджанні мирним зібранням та замаху на умисне вбивство 18 лютого 2014 року. За даними прокуратури, обвинувачені поранили з вогнепальної зброї щонайменше шістьох людей, які брали участь в мирних акціях протесту. Це сталося в районі вулиць Володимирської та Великої Житомирської.

Ці події передували вбивству журналіста В’ячеслава Веремія.


Текст: Аліна Кондратенко

Редактор: Стас Козлюк

Команда видання «Інсайдер», яке закрилось наприкінці березня 2020-го, доєдналася до команди Лабораторії законодавчих ініціатив і готує до запуску сайт нового проекту — Watchers.
Ми продовжуємо писати на наші звичні теми і хочемо висвітлювати їх розвиток, не відкладаючи це до старту веб-майданчику.
Тому вже зараз наші матеріали доступні для читачів на сторінках соцмереж та публікаційних платформ.
Як і раніше, ми висвітлюємо резонансні суди та розслідування силовиків, кейси з судової та правоохоронних систем, справи Майдану, аналізуємо та опублічнюємо поліцейське свавілля, ведемо репортажі з місця подій та текстові трансляції унікальних судових засідань, пірнаємо у складні теми до підводної частини айсбергу та докопуємось до їх суті.
Ви можете знайти нас тут:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Свідок у справі штурму Будинку Профспілок: невідомі жбурляли займисті речовини до будівлі, а охорона затримала працівника СБУ

Суддю Майдану Колегаєву визнали винною у п’яному водінні

У справі бунту “торнадівців” у СІЗО одна з присяжних взяла самовідвід