Відсторонений суддя КСУ Тупицький знову не прийшов до суду

Суд відмовив у приводі Олександра Тупицького 

Олександр Тупицький. Фото: ccu.gov.ua

Печерський райсуд Києва у середу, 12 травня, відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відстороненому судді Конституційного суду Олександру Тупицькому. 

Тупицький знову не з’явився на засідання. За словами його захисника, він перебуває на лікуванні у медичному закладі щелепно-лицьової хірургії. 

Адвокат зазначив, що на розгляді Печерського суду також знаходяться три скарги Тупицького на повідомлення йому про підозру. Розгляд жодної з цих скарг ще не відбувся. 

Натомість прокурор Олексій Донський просив суд застосувати до Тупицького привід. 

«Підозрюваний використовує медичні заходи з метою ухилення від явки до суду», - заявив прокурор. Він додав, що захист не надав документів щодо екстреної госпіталізації Тупицького. 

Суд відмовив у приводі, відклавши засідання на 19 травня.

Як відомо, Олександра Тупицького підозрюють у порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

Раніше президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького на посаду у Конституційному суді. 

Однак перед скасування цього указу Зеленський відсторонив його від посади. Натомість у Конституційному суді назвали указ Зеленського «юридично нікчемним». Сам Тупицький подав позов до Верховного суду аби оскаржити указ Зеленського.

Текст: Аліна Кондратенко

Редактор: Стас Козлюк

Команда видання «Інсайдер», яке закрилось наприкінці березня 2020-го, доєдналася до команди Лабораторії законодавчих ініціатив і готує до запуску сайт нового проекту — Watchers.

Ми продовжуємо писати на наші звичні теми і хочемо висвітлювати їх розвиток, не відкладаючи це до старту веб-майданчику.

Тому вже зараз наші матеріали доступні для читачів на сторінках соцмереж та публікаційних платформ.

Як і раніше, ми висвітлюємо резонансні суди та розслідування силовиків, кейси з судової та правоохоронних систем, справи Майдану, аналізуємо та опублічнюємо поліцейське свавілля, ведемо репортажі з місця подій та текстові трансляції унікальних судових засідань, пірнаємо у складні теми до підводної частини айсбергу та докопуємось до їх суті.

Ви можете знайти нас тут:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Суддю Майдану Колегаєву визнали винною у п’яному водінні

Свідок у справі штурму Будинку Профспілок: невідомі жбурляли займисті речовини до будівлі, а охорона затримала працівника СБУ

У справі бунту “торнадівців” у СІЗО одна з присяжних взяла самовідвід