У справі ексміліціонера, обвинуваченого у побитті майданівців, «пауза» через самовідводи суддів

Тривалий час у справі не можуть провести підготовче засідання 


Суддя Голосіївського суду Дмитро Валігура у середу, 28 квітня, заявив самовідвід від розгляду справи щодо колишнього міліціонера Юрія Спасських. Про це Watchers повідомила представниця потерпілих Олена Сторожук. 

За її словами, Валігура взяв самовідвід, оскільки його допитували як свідка у великому провадженні щодо подій Майдану. Відтак, суд задовольнив його самовідвід. Тепер має відбутись авторозподіл, який визначить нового головуючого. 


Впродовж тривалого часу різні суди, які мали розглядати цю справу, не можуть провести підготовче засідання. У Деснянському та Дніпровському райсудах складалися ситуації, коли судді брали самовідводи, посилаючись на те, що їх також допитували як свідків у великому провадженні по Майдану, із якого і виділили справу щодо Спасських. 


Зазначимо, Юрій Спасських – колишній заступник начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУМВС України в місті Києві. Його обвинувачують у виконанні злочинного наказу, перевищенні службових повноважень, незаконному перешкоджанню проведенню мирних акцій, організації вбивств і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень активістам у лютому 2014-го року.


Наразі Спасських має запобіжний захід: особисте зобов’язання.


Текст: Аліна Кондратенко


Редактор: Стас Козлюк

Команда видання «Інсайдер», яке закрилось наприкінці березня 2020-го, доєдналася до команди Лабораторії законодавчих ініціатив і готує до запуску сайт нового проекту — Watchers.

Ми продовжуємо писати на наші звичні теми і хочемо висвітлювати їх розвиток, не відкладаючи це до старту веб-майданчику.

Тому вже зараз наші матеріали доступні для читачів на сторінках соцмереж та публікаційних платформ.

Як і раніше, ми висвітлюємо резонансні суди та розслідування силовиків, кейси з судової та правоохоронних систем, справи Майдану, аналізуємо та опублічнюємо поліцейське свавілля, ведемо репортажі з місця подій та текстові трансляції унікальних судових засідань, пірнаємо у складні теми до підводної частини айсбергу та докопуємось до їх суті.

Ви можете знайти нас тут:


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Свідок у справі штурму Будинку Профспілок: невідомі жбурляли займисті речовини до будівлі, а охорона затримала працівника СБУ

Суддю Майдану Колегаєву визнали винною у п’яному водінні

Строки давності у справі ексберкутівця Лободи спливуть у 2023 році, - прокурор