Суд зняв з розгляду справу щодо генерала РФ, причетного до окупації Криму

 

Суд зняв з розгляду справу щодо генерала РФ, причетного до окупації Криму


В суді через карантин припинили розгляд усіх справ, окрім невідкладних


Солом‘янський райсуд Києва у вівторок, 27 квітня, через карантин зняв з розгляду справу за звинуваченням генерал-лейтенанта Ігоря Турченюка у державній зраді. Про це Watchers повідомила секретарка судді Ади Педенко.

«У цій справі обвинувачений не під вартою. І це не є невідкладною слідчою дією, тому справа знімається з розгляду. Є відповідне розпорядження голови суду від 16 квітня, яке досі діє. Тому так, справу з розгляду зняли. Дата наступного засідання буде згодом на сайті суду, оскільки колегія ще її не узгодила», — повідомила вона у коментарі.

На сайті Солом’янського суду розміщено оголошення про карантинні обмеження. Зокрема там йдеться про те, що суд зупинив розгляд справ у відкритих судових засіданнях. Також у розпорядженні йдеться про те, що на судові засідання припинили допуск учасників процесу, а розглядають лише невідкладні судові провадження. Також суд продовжує розгляд проваджень у режимі відеоконференції.

Нагадаємо, що Ігор Турченюк — заступник головнокомандувача Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації.

Його обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до державної зради й веденні агресивної війни, що призвели до тяжких наслідків.

Прокуратура вважає Турченюка одним з головних виконавців плану окупації Автономної республіки Крим. Станом на квітень 2021 російський генерал перебуває у санкційних списках Канади, США, ЄС та України. За даними аналітичної бази opendata, 22 серпня 2016 року його оголосили в розшук на території України. Також є дозвіл суду на затримання й доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу — арешту.

Текст: Аліна Кондратенко

Редактор: Стас Козлюк

Команда видання «Інсайдер», яке закрилось наприкінці березня 2020-го, доєдналася до команди Лабораторії законодавчих ініціатив і готує до запуску сайт нового проекту — Watchers.

Ми продовжуємо писати на наші звичні теми і хочемо висвітлювати їх розвиток, не відкладаючи це до старту веб-майданчику.

Тому вже зараз наші матеріали доступні для читачів на сторінках соцмереж та публікаційних платформ.

Як і раніше, ми висвітлюємо резонансні суди та розслідування силовиків, кейси з судової та правоохоронних систем, справи Майдану, аналізуємо та опублічнюємо поліцейське свавілля, ведемо репортажі з місця подій та текстові трансляції унікальних судових засідань, пірнаємо у складні теми до підводної частини айсбергу та докопуємось до їх суті.

Ви можете знайти нас тут:


Популярні дописи з цього блогу

Суддю Майдану Колегаєву визнали винною у п’яному водінні

Свідок у справі штурму Будинку Профспілок: невідомі жбурляли займисті речовини до будівлі, а охорона затримала працівника СБУ

У справі бунту “торнадівців” у СІЗО одна з присяжних взяла самовідвід